Uveneer®

315 255Ft 149 000Ft

Mennyiség:

Kategóriák: ,

Leírás

Kiváló esztétikájú direkt kompozit héjak készítése egyszerűen

A direkt kompozithéjak készítésére alkalmas sablonkészlet ötlete egy ausztrál fogorvos, Dr. Sigal Jacobson nevéhez fűződik, aki szerint a hagyományos felépítési módszer gyakran komoly esztétikai kihívást jelent, időigényes és nem mindig költséghatékony. Az esztétikai fogászat iránt elkötelezett Dr. Jacobson talált egy jobb és kevésbé invazív módszert a tartós és esztétikus héjak készítésére. Mérnökök bevonásával évekig dolgozott a sablonrendszer tökéletesítésén, végül így született meg a Uveneer.

Mi a Uveneer?

A Uveneer egy különleges sablonrendszer, amellyel minimálinvazív módszerrel, egy ülésben  készíthetők esztétikus direkt kompozit héjak. A fogak formáját követő sablon biztosítja az élethű fogfelépítést. Az innovatív technológiának köszönhetően a hagyományos felépítéshez szükséges idő töredéke alatt, és megbízható végeredménnyel készíthetők el az anatómikus, magas fényű restaurációk. Ezeken túl, a Uveneer alkalmas még mock-up-ok készítésére, szín kiválasztásra – valamint ideiglenes megoldásként porcelánhéjak készítésekor.

Uveneer sablonok

Az autoklávozható sablon biztosítja az anatómikus fogformát, mivel a mosolytervezés szabályainak megfelelően figyelembe veszi az ideális arányokat és formákat, valamint a fogközöket és a középvonal helyzetét. A faciális felszín precíz kialakításának köszönhetően a sablonnal felhelyezett kompozit a természetes fogakhoz hasonlóan, a metszőél és az ínyszél felé egyenletesen elvékonyodik. Ennek az átmenetnek köszönhetően, egy színárnyalat használata is elegendő az esztétikus végeredményhez, de a választott technikától függően több színből is kialakítható a héj.

  • Magas minőségű, természetes hatású kompozit restaurációk készítése megbízható végeredménnyel
  • Használatakor nem alakul ki az oxigéngátló-réteg, így a felszín kemény és fényes lesz
  • A fényáteresztő sablon biztosítja a kompozit tökéletes polimerizációját
  • Tetszőleges kompozittal használható
  • Könnyen eltávolítható a megkötött kompozitról
  • Időtakarékos módszer, mivel az elkészült restauráció minimális korrekciót és polírozást igényel
  • Gyors megoldás több fog felépítésekor is
  • Rendkívül tartós, autoklávozható

A rendszer egy komplett, átlátszó sablonkészletet tartalmaz, amellyel könnyen és gyorsan helyreállíthatók a fogak direkt kompozithéjjal. A sablon anyaga egy gyógyászati minőségű műanyag, amely tapadásmentességet biztosító bevonattal van ellátva, így nem ragad a kompozithoz. A sablonok többszörhasználatosak és autoklávozhatók.

A készlet tartalma:

A közepes „S” és nagy „L” méretezésű szortiment, amelynek tartalma:

2 nagymetsző, 2 kismetsző, 2 szemfog és 2 premoláris sablon, mindkét állcsonthoz.